Dreamskot Miss SophyDreamskot Miss Sophy - eller Soffe i daglig tale - er jordens dejligste skottetæve.

Hun er ud af et helt fantastisk kuld på seks - tre drenge og tre piger, der er blevet spredt for alle vinde. En kom til Malaga i Sydspanien, én kom til en familie langt oppe i Norge, én til Sverige, én til Aarhus og endelig bor der én her i Nordsjælland. De er nu blevet 10 år, og to desværre er faldet fra.

Soffe var som lille højt elsket af børnene her på vores vej. Hun kunne bare noget med børn og var oppe at ringe af bar lykke, når der var unger i farvandet. Soffe er helt enestående. Hun er lydigheden selv, følger mig som en skygge, når vi går tur og kommer straks, jeg kalder. Hun er en meget speciel og dejlig hund.

Soffe mener, at hun er sat her på jorden for at fortælle genboens tre Grand Danois’er, at det er hende, der bestemmer alt her på vores lille vej. Det er de ikke helt med på, så når vi passerer deres have, går det ikke helt stille af. 

Soffe er ved at blive en ældre madamme, som er kommet i fruestørrelse. Hun har meget høje tanker om sit eget ego. Hun ”døjer” desuden med en lidt selektiv hørelse her på sine ældre dage. Men sådan er skotter. De bliver altid rimeligt stædige og egenrådige med alderen. Det er også en del af charmen ved racen.


adobeSe stamtavle


Soffe er blevet testet fri for de arvelige sygdomme, som ses i racen, og som det er muligt at teste for. Hvad det er for nogle, kan du læse mere om på siden om skotter og sundhed.