fars hundEn Skotsk Terrier ypper ikke kiv, men den finder sig heller ikke i noget. Over for andre hunde kan den godt være lidt af en børste. Skotten er nemlig i egne øjne en meget stor hund. Vi plejer at sige, at den er en Riesenschnauzer, der er krympet i vask. Og den har virkelig noget at have sin selvtillid i. Selv om den er lille af statur, har den et lige så kraftigt et bid som en schæferhund. Og den stikker ikke op for bollemælk.

Skotter og katte
Er de vokset op sammen, kan en skotte sagtens blive bedsteven med en kat. Men er katten ikke en del af familien, bliver den betragtet som et byttedyr i øjenhøjde. Så når katten er på banen, kan skotten godt få lettet rumpen og accelerere fra 0-100 på et splitsekund, hvilket ikke altid går helt stille af.
Sådan er det også med fx egern og andre dyr, der bevæger sig i skottens synsfelt.

Fugle er også jagtobjekter, så forårets flyvetimer for havens fugleunger, kan nemt være forbundet med livsfare. For fugleungerne.

Mus, rotter og mosegrise bliver det også gjort kort proces med. Skotten har ikke glemt, at den oprindeligt er en jagthund for byttedyr i øjenhøjde.