Kennel Dreamskot - opdræt af Skotsk Terrier

wolfie foerste blik

The Flying Dutch Black Hollyhock – eller Wolfie i daglig tale - hentede jeg i Sverige i april 2019. Hans far er polsk, og han har gjort sig positivt bemærket på de bonede gulve. Wolfie ligner ham til forveksling, både med sit pragtfulde, milde og gode temperament, sit skønne udtryk med nogle øjne, der slet ikke er til at stå for, en strid og dejlig skottepels og en super kropsbygning. Black Hollyhock betyder sort stokrose – pompøst navn til en lille skottedreng. Men det blev endnu mere pompøst, da vi skulle finde et kaldenavn til ham.

På vejen hjem fra Sverige, snakkede vi selvfølgelig om, hvad han skulle hedde. Jeg ved ikke, hvorfor Wolfie var det første, jeg tænkte på. Det er det, Mozarts kone Constanze kalder sin mand i filmen Amadeus. Og faktisk er det er rigtigt godt kaldenavn, som han lærte meget hurtigt. Han er også blevet meget dygtig til at komme, når der bliver kaldt, men han har - i modsætning til Soffe - et ret udpræget jagtinstinkt, og en skotte der har fået fært, er næsten umulig at kalde til sig.
Læs mere her: http://www.dreamskot.dk/om-skotten/skottens-historie

Wolfie er også helt vild med børn, nogen gange lidt for vild – og så er han vild med alle mennesker og alle de hunde, vi møder på vores daglige ture omme i skoven. Han mener helt sikkert, at alle skovens gæster, kun er der, for at han kan blive klappet og beundret. Wolfie er bare sådan en glad og kærlig lille skottedreng.

Om Wolfie også skal prøve lykken på de bonede gulve, har vi ikke besluttet endnu. Men mon ikke?

adobeSe stamtavle

Ikke underligt, at jeg faldt pladask for lille Wolfie, da jeg så ham første gang.

annie polen

Perfect Carmen Tecono – eller Annie, som hun hedder her i huset, kom sådan lidt sidelæns ind i vores liv. Jeg havde haft kik på en yndig lille tysk tævehvalp, men der var nogle betingelser, jeg ikke helt var med på. Jeg fik så tilbuddet om at købe Annie. Det var fra en estimeret polsk opdrætter, og billederne viste en yndig lille skotte, så jeg slog til.

Annie skulle ud på en Odyssé for at nå Kennel Dreamskot. Hun rundede både Wien og Sverige, inden hun landede her, rundforvirret og med en mave og en blære i total udu. Det tog da godt nok tid at få alt til at falde i hak – men nu har hun fejret sin første fødselsdag.

Annie vil frem i verden, vil hun. Skovturen er det bedste hun ved, og de der to langsommelige soulmates, Wolfie og Soffe, der skal snuse til næsten hvert eneste græsstrå, er nogle jammerlige nørder, synes Annie. Hun kunne nemt gå her fra og til Rom og stadig være frisk på en gåtur.

Annie er meget madglad – ja, det er de to andre også, men Annie kan næsten ikke vente, til jeg får snøvlet mig sammen og serverer dagens ret. Den bliver så høvlet ned på et splitsekund. Hun har dog lært, at Wolfie og Soffes madskåle er no go – så længe de er ved at spise.  Men Annie er smart. Når hun får sin dessert – en stor humpel rå gulerod – så tager hun den og fræser den hen i den nærmeste ledige madskål. Så har hun erobret både gulerod og resterne i de to andres madskåle.

Annie har et helt andet temperament, end jeg er vant til. Hun er højt gearet og har svært ved at falde ned. Hun tænder på alt, hvad der rører sig, og har svært ved at tænde af igen. 

Hun er ekstremt kærlig og nyder at blive nusset. Hun lægger sig som en pelskrave om halsen på mig og fortæller mig, at hun elsker mig overalt i verden. Hun er dygtig på et trimmebord – men hun er ikke vild med det.  Men hun er både smuk og yndig. 

Wolfie er meget forelsket i hende. Og det er der ikke noget at sige til.

soffe 2 ugerDreamskot Miss Sophy - eller Soffe i daglig tale - er jordens dejligste og mest charmerende skottetæve.

Hun er ud af et helt fantastisk kuld på seks - tre drenge og tre piger, der er blevet spredt for alle vinde. Én bor i Malaga i Sydspanien, én bor langt oppe i Norge, én bor her i Nordsjælland. En søster bor i Aarhus, en anden i Sverige. Jeg er hyppigt i kontakt med deres ejere både på mail og på Face Book.

Soffe var som lille højt elsket af børnene her på vores vej. Hun kan bare noget med børn og er oppe at ringe af bar lykke, når der er unger er i farvandet. Soffe er helt enestående. Hun er lydigheden selv, og kommer straks, man kalder. Hun er en meget speciel og dejlig hund.

Men, Soffe er ved at blive en ældre madamme og er kommet i fruestørrelse. Hun ”døjer” også med en lidt selektiv hørelse her på sine ældre dage. Men sådan er skotter. De bliver altid rimeligt stædige og egenrådige med alderen. Det er også en del af charmen ved racen. 

Her er hun, knap tre uger gammel og har lige fået øjne. Nuttet - ja, det er ikke ordet.

adobeSe stamtavle


Soffe er blevet testet fri for de arvelige sygdomme, som ses i racen, og som det er muligt at teste for. Hvad det er for nogle, kan du læse mere om på siden om skotter og sundhed.